PSYYKKINEN
VALMENNUS
Valmentajat
Koulutusta psyykkisestä valmennuksesta
Tarjoan valmentajille koulutusta psyykkisestä valmennuksesta ja sen eri osa-alueista. Psyykkisen valmennuksen koulutuskokonaisuudet räätälöidään osallistuvien valmentajien osaamistason ja tarpeiden mukaisesti: koulutus voi olla esimerkiksi 3-5 kerran psyykkisen valmennuksen perusteet tai syvennettyjä koulutusosioita valituista psyykkisen valmennuksen teemoista.
Sparrausta ja työnohjausta
Työnohjaus tarjoaa valmentajalle mahdollisuuden tarkastella ja pohtia omaa työtään ja siihen liittyviä haasteita luottamuksellisesti. Nämä voivat liittyä esim. haastaviin vuorovaikutustilanteisiin, omaan toimintaan valmentajana, omaan motivaatioon, työssä jaksamiseen tai ammatilliseen kehittymiseen. Työnohjauksessa voidaan tutkia myös onnistumisia ja niihin liittyviä ajattelu-, toiminta- ja suhteessaolemisen tapoja, jotta onnistumisia saadaan monistettua.
Työnohjauksella voidaan myös syventää ja tukea psyykkisen valmennuksen osaamisen vahvistumista osaksi valmentajan työskentelyä.
Työnohjauksen tavoitteet määrittyvät aina valmentajan tarpeista ja ne määritetään työnohjauksen alussa. Samoin sovitaan alustavasti prosessin kesto ja tapaamisten tiheys.
Työnohjaus voidaan toteuttaa myös ryhmämuotoisesti.
Urheiluakatemia
Toimin psyykkisen valmennuksen asiantuntijana Itä-Uudenmaan Urheiluakatemiassa. Lisäksi kuulun Suomen Olympiakomitean koordinoimaan urheiluakatemioiden psyykkisten valmentajien ja urheilupsykologien verkostoon.
Akatemian puitteissa järjestämme psyykkistä valmennusta sekä yksilöurheilijoille että ryhmille. Lisäksi tavoitteena on tehdä yhteistyötä lajivalmentajien kanssa: sparrata, työnohjata ja kouluttaa valmentajia (ks. Valmentajat).
Urheilijat
Henkilökohtainen psyykkinen valmennus pyrkii auttamaan sinua urheilusuorituksen tai harjoittelun parantamisessa. Tarve psyykkiselle valmennukselle voi liittyä muun muassa:
-
Kilpailutilanteisiin
-
Tunteiden vaikutukseen suorituksissa
-
Motivaatioon
-
Keskittymiseen tai harjoittelun laadukkuuteen
-
Henkilökohtaisen elämän haasteisiin
-
Omaan hyvinvointiisi
Alussa kartoitetaan urheilijan tilanne ja psyykkisen valmennuksen tavoitteet sekä määritellään alustavasti prosessin kesto.
Valmennukseen voi toisinaan olla hyödyllistä ottaa mukaan myös urheilijan valmentaja tai nuorten urheilijoiden vanhemmat.
Urheiluseurat
Psyykkinen valmennus seuratasolla voi olla seurajohdon, seuratoimijoiden ja myös seuran urheilijoiden vanhemmille suunnattua työskentelyä, jonka tavoitteena psykologisesti turvallisen ja terveellisen harjoittelu- ja kilpailuilmaston luominen ja seuran toimintakulttuurin kehittäminen.
Olisiko teidän seurassanne aika viedä psyykkisen valmennuksen osaaminen seuraavalle tasolle?
Olen tähän luotettava ja osaava kumppani. Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää!